De beste tip(s), tegen de herfstdip!

Ben je de laatste tijd ontzettend futloos en niet vooruit te branden? Misschien kamp je juist met veel honger en prop je jezelf vol met verkeerd eten. Het goede nieuws is dat je niet ziek bent, het slechte nieuws is dat je waarschijnlijk last hebt van een herfst- of winterdip. Gelukkig is daar genoeg tegen te doen!

Nu de dagen weer korter worden en we op weg zijn naar de tijd dat je in het donker van huis gaat en in het donker weer thuis komt, kan het zo zijn dat je minder energiek bent. De ‘herfst-’ of ‘winterdip’ is een veelvoorkomend fenomeen bij een groot aantal mensen.

Gelukkig hoef je hiervoor niet naar de dokter en zijn er veel verschillende tips om het najaar wat dragelijker te maken.

  • Zorg voor genoeg licht. Daglicht is iets wat de mens dagelijks nodig heeft, omdat het voor vitamine D zorgt. Gooi de gordijnen open vanaf het moment dat je uit bed stapt en laat het zonnetje vooral toe wanneer je op kantoor zit!
  • Geen onnodig snelle suikers! Energiedrankjes, bakjes koffie met een kilo suiker of een heerlijke warme mok chocomel. Deze energieboosts helpen je nog wel in het begin van de dag, maar putten je naarmate de dag vordert alleen maar verder uit. Vermijd deze dus zoveel mogelijk en neem bijvoorbeeld een lekker stuk fruit.

  • De fitness in je huiskamer of kantoor. Bewegen activeert de hersenen, dat is een bewezen feit. Maar gewoon ontspannen sporten draagt in grote mate bij aan hoe fit jij aan de dag begint! Een rondje op de hometrainer of dagelijks 20 push-ups, waar kies jij voor?

  • Zorg voor een gestructureerd ritme. Je lichaam houdt van vastigheid. Ga op tijd naar bed en probeer iedere ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan. Zo weet je precies waar je aan toe bent! 
  • Gooi lekker de ramen open. Koud? Misschien wel, maar een frisse neus zorgt voor een relaxt gevoel en kan zelfs leiden tot een verbetering van je immuunsysteem. Gooi van tijd tot tijd je raam open of loop een blokje om.

Ondanks dat de dagen korter worden, zijn er dus nog genoeg manieren om het omgaan met een winterdip een stuk dragelijker te maken. Zit dus niet stil van 9 tot 5, maar onderneem iets actiefs! Zo blijf niet alleen jij happy, maar de baas ook!

Nieuwsoverzicht